30.10.08

Kaks kohtumist Tartu polaaröös

Käisin täna linna peal asju ajamas. Ilm oli lauspilves, rõske, sünge ja uduvihmane ning linngi oli justkui tardumusse vajunud. Sorgus hakid kössitasid mornilt raagus puuokstel, vaadeldes all sagivaid inimesi, kes kulgesid kivistunud pilgul enda ette vaadates, vihmavarjud või kapuutsid kaelatilkuvat vett tõrjumas. Siiski pakkus linn ka paari huvitavat pildikest.

Ülejõe Konsumi juurest ülikooli majandusmaja poole suundudes nägin enda ees kulgemas hämmingut tekitavat kuju. See oli keskealine mees, kelle jalad lõppesid kohe põlvede alt. Aga loogilise ratastoolis veeremise asemel roomas ta aeglaselt mööda kõnniteed, toetudes maha spetsiaalsetesse kätistesse kängitsetud labakäte ja põlvedega. Ebamugavustundega nägin, et mehele kõndisid vastu kaks lõbusalt jutlevat noorukit. Üks neist vallandas vastutulijat eestpoolt märgates rämeda naerulagina. Jalutu mees vedas seepeale näole kibeda irve. Poiste lõbusus asendus kohmetusega, kui nad märkasid arvatava joodiku puuduvaid jalgu.

Teine kohtumine oli hoopis teistsugune. Küüni tänavat mööda kodu poole astudes kuulsin läbi vihmasaju kummalisi kõrisevaid rütme ja võõrapärast lauluviisi. Tükk aega ei saanud ma aru, kust need helid pärinevad. Siis aga märkasin täiesti tavaliselt rõivastatud noormeest kapuutsiga jopes. Ta kulges reipal sammul minu poole, käte vahel raputades mingit eksootilist kõristit ja õrnal häälel lauldes kütkestavat viisijuppi tuttavlike sõnadega:

Hare Krišna, hare Krišna,
Krišna, Krišna, hare, hare,
hare Rama, hare Rama,
Rama, Rama hare, hare.

Pööramata suuremat tähelepanu möödujate pikkadele pilkudele, jätkas krišnaiit teed. Sama tegin minagi, saatjaks usumehe kaugenev lauluviis.

4 kommentaari:

kass27 ütles ...

Halli ilma taustal paistavad erksad isiksused paremini välja. Pealinna agulites ringi sõites/käies näen tihti veel ekstreemsemaidki tegelakujusid.

webxan ütles ...

Ilma üle nurisemine kuulub kindlasti mõttetute tegevuste valdkonda. Muidugi ei taha ma öelda, et inglased on mõttetud inimesed, kuna loodan, et nemadki peale ilmavaatluste muud toredat märkavad.

Sellised usuvennad veel väga ei sega. Kuid natuke häiriv on see siiski. Kui tegu pole just pilusilmaga, siis idamaised usundid meile üldse ei istu. Nagu neegrid valges ülikonnas!

kass27 ütles ...

Kus siin on kirjas, et keegi nuriseb ilma üle :P Ma pigem rõhutasin halli tausta vajalikkust, et paremini isiksusi näha :D

propsis ütles ...

Kass27 rõhutus oli kahtemata asjakohane (ehkki antud karakterid eristunuks küllap ka kaunil suvepäeval).

Samas, häirivat polnud selle usuvenna juures küll midagi, vahva vahepala pigem kesk sombust sügispäeva. Laulis ka ilusasti ja puhtalt. :)